WYSIWYG: The only way is up....

The only way is up....

Sep 27 2011 om 11:20pm
Het enige voordeel van diep in de put zitten, is dat er maar één weg voor je open ligt. Omhoog, richting het licht!
Dat klinkt simpeler dan het is, want het is een hele klim, en als je niet voldoende moed en kracht heb verzameld alvorens aan de klim te beginnen, donder je onherroepelijk weer naar beneden.
Het is daarom aan te raden om toch vooral de tijd te nemen, en de situatie onder ogen te zien; te mediteren zo je wilt.
Laat alle gebeurtenissen die je op de bodem van de put brachten de revue passeren, en wees je vooral bewust van de toevalligheden en samenloop van omstandigheden. Je zit er niet omdat je dom bent geweest, of omdat je het verdient. Je zit er niet louter door toedoen van jezelf of door de acties van een ander. Als je goed analyseert, kom je tot de ontdekking dat heel veel kleine en grote acties en reacties van jezelf en anderen, en de timing van die acties bepalend is geweest voor hoe je er nu voor staat.
Het lot staat niet vast, het is speels en onvoorspelbaar van karakter en laat zich slecht bijsturen.

Verdriet, woede, haat en verslagenheid kun je niet gebruiken tijdens de klim naar boven. Verdriet en verslagenheid zijn als olie op je handen, haat en woede als blokken beton aan je benen. Niet handig in een klim die toch al niet de makkelijkste is!
Toch draag je ze bij je, hoewel je dat niet wilt, en je probeert ze wanhopig van je af te schudden, niets helpt! Wat nu?

Het antwoord staat vlak voor je neus, net iets hogerop..... Niets helpt!
Niet schudden, niet wegduwen. Laat het over je heen komen en kijk ernaar; wat het met je doet als je het niet krampachtig tegenhoud maar de ruimte geeft. Zie hoe het zich beweegt in golfpatronen, hoe het vanzelf opkomt en weer vanzelf wegebt, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen! Zolang het de ruimte heeft en niet opgesloten wordt, kan de drukgolf makkelijk weg, en is de explosiviteit minimaal.
Na een tijdje op die manier op de bodem te hebben doorgebracht, voel je een ongekende moed en vastbeslotenheid in je los komen, alsof je geest al uit zichzelf aan de klim is begonnen, en al over de rand in het licht kijkt.

Langzaam begin je te klimmen en je merkt op dat je geen haast hebt! De klim op zich vervult je al met een kalm maar uiterst alert gevoel voor het hier en nu. Niet alleen voel je je niet langer verzwaard door opgekropte emoties, je hebt jezelf ook bevrijd van de tirannie van verleden en toekomst.
Vallen is geen optie meer, aangezien je min of meer één geworden bent met het touw dat je vast hebt. Er is geen twijfel of aarzeling. Je komt er wel!

Reacties

 • Verwijderd lid
  Sep 28 2011 om 01:42pm
  Whoeiiiiiiiiiiiii Wyzz,

  je hebt het door en mooi verwoord !

  xx
 • Verwijderd lid
  Nov 1 2011 om 05:10pm
  Mijn vader zaliger zei altijd: "Er is geen dal zo diep, of er is wel een uitweg!" Ik kan het met hem beamen, echter in deze zeg ik dat ik die momenten koester, want in dat dal is het gras het groenst.

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 5 (1 beoordelingen)

Tags

No Tags