Pieterr: damesboetieks

damesboetieks

Sep 7 2011 om 08:44pm
Shoppen
Een van mijn vrienden vertelde me laatst dat hij samen met zijn vriendin was wezen shoppen. Onmiddellijk kreeg ik medelijden met hem. Het herinnerde me aan al die keren dat ik zelf lijdend voorwerp daarvan was geweest: Winkel in, winkel uit, wachten bij de paskamers, commentaar moeten geven of iets wel of niet staat, volgende winkel etc,… En nadat ik een hele middag zo zielloos had rondgebracht, alle boetiekjes van de binnenstad had gezien gingen wij met lege handen naar huis omdat de vrouw in kwestie zich alleen maar aan het oriënteren was.
Ik zuchtte diep en knikte bevestigend in zijn richting om hem te laten weten dat ik wist hoe hij zich gevoeld moest hebben en dat ik met hem te doen. In plaats van eenzelfde reactie terug te geven vertelde hij me dat hij het best wel leuk had gevonden! Verbaasd keek hem aan en vroeg me tegelijkertijd af of ik me in al die jaren vriendschap toch had vergist in zijn seksuele geaardheid.
Hij vertelde dat heel veel winkels voor dameskleding tegenwoordig een leestafel hebben voorzien van mannentijdschriften zoals autoweek en voetbal international. Je krijgt zelfs koffie terwijl je wacht! “Tja, een playboy, penthouse en bier is het misschien nog te vroeg voor” antwoordde ik. “Maar op deze manier valt het toch wel mee?” vroeg hij in de hoop dat ik hem hierover gelijk zou geven. Maar ik riep uit:”Nee, man! Dit is het begin van een complot!” Hij vroeg me om mezelf nader te verklaren. Ik zei:”vrouwenaangelegenheden moeten vrouwenaangelegenheden blijven en mannendingen moeten mannendingen blijven. Nu lees je de autoweek in een damesboetiek maar straks werkt het ook andersom: Dan zit je in het stadion voetbal te kijken en dan begint de rij voor je met een tupperwareparty. Of je bent aan het zeevissen en je moet via het kombuis naar de bar omdat ze in het vooronder bezig zijn met een cursus zwangerschapsyoga.”
Mijn vriend keek me bedenkelijk aan en ging even bij zichzelf te rade of hij hier verder op door wilde gaan of niet. Verstandig, sneed hij een ander onderwerp aan….
De wereld is gek, damesboetieks dragen ook een steentje bij,
Groet,
Pieter

Reacties

 • Verwijderd lid
  Sep 7 2011 om 10:17pm
  ey pieter het zal je misschien verbazen maar ik begrijp zowiezo niet waarom vrouwen graag winkel in en uit gaan en van alles willen passen liefst met partner erbij.als ik iets moet hebben ga ik doelgericht ergens heen koop het, en pas het thuis op mn gemak ist niet wat ik wil dan ruil ik het .het enige shoppen wat ik nog wel eens leuk wil vinden is kerstinkopen maar zelfs dan ist niet meer dan 3 winkels(meestal nog het liefst een winkel waar ze alles hebben)en klaar ermee. maar ja ieder zijn ding zeg ik altijd maar.
 • Verwijderd lid
  Nov 1 2011 om 05:55pm
  Johh... ik vind het juist onwijs leuk om met ze te gaan winkelen en juist kleding te adviseren. Vroegah.. vroeg mijn zus of mijn moeder nog wel eens of ik zin had mee te gaan wanneer zij kleding van node hadden. Veelal zijn het de verkoopsters die zeggen: dat staat u prachtig, en wanneer mijn mening werd gevraagd, dan zei ik veeleer: "Geen porum." Maar dan zocht ik vervolgens iets uit, en dat stond over het algemeen naar ieders tevredenheid zeer goed.
 • Verwijderd lid
  Nov 1 2011 om 05:55pm
  Een paar jaar geleden liep ik met kennissen in Duitsland, tot één van de dames zegt even in een boetiek te kijken naar een leuke blouse. Wil je advies vroeg ik haar? Met een hevig verontwaardigd gezicht keek ze me aan, schudde haar hoofd, negeerde het denkende dat ze zich vast en zeker had vergist. Wat moet zo'n enorme vent nou in een kledingboetiek doen? Maar ik waggelde er doodgemoedereerd achteraan, trok een blouse tevoorschijn en zei: Pas die eens aan! En met een blij gezicht toont ze zich weer buiten, en zegt: Had jij dat nou gedacht van Hans? Die gozer heeft smaak! Dan ben ik best wel trots hoor... ik heb kennelijk het verkeerde vak gekozen, ik was vrachtwagenchauffeur maar had couturier moeten zijn.

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 5 (1 beoordelingen)

Tags

No Tags