Sibor: Ik eet geen vlees.

Ik eet geen vlees.

Aug 24 2011 om 01:09am
Als kind ging ik eens met de klas naar de kinderboerderij,en daaar aaiden mijnklasgenoten "lief"over een koe zijn kop,maar even later,in de pauze,aten ze met evenveel liefde,hun boterham met leverworst,ham of ander dierendeel. Dát,vond ik dus hypocriet.

En sindsdien ben ik dus vegetarier.

Reacties

 • Verwijderd lid
  Aug 24 2011 om 11:36am
  Sibor mag ik je iets vragen ? met alle respect hoor dat jij vegetarier bent !
  Maar draag je dan ook geen leren jassen of schoenen ?
 • Aug 25 2011 om 12:25pm
  Lemon;antwoord op je vraag;

  Ik heb er wel over nagedacht.Ik ben zelfs een tijdje veganist geweest,en heb dus ook andere dierlijke producten niet gegeten.Maar ik voelde mij fysiek sterker,als ik bijvoorbeeld wél melk dronk,en ik zag er dan ook wat beter uit.Dus ik ben geen veganist meer.Ik eet zelfs af en toe wél vis,als de omstandigheden daar mij toe leiden.Maar niet uit eigen beweging.
  Ik draag wél leren schoenen,omdat ik dat zie als een bijprodukt van de vleesproduktie,die tot doel heeft het vlees te consumeren.Bovendien zijn er geen goede alternatieven voor leren schoenen in omloop.
  De dieren worden gefokt voor hun vlees,en niet voor hun leer.
 • Verwijderd lid
  Aug 25 2011 om 07:49pm
  Oke, bedankt voor je antwoordt
 • Aug 26 2011 om 10:57pm
  Het is niet zo dat je melk nodig hebt, Sibor. De kalk die we nodig denken te hebben uit melk kun je veel beter verkrijgen uit andere voeding (granen, groenten, fruit). Het is zelfs zo dat we de kalk uit koeienmelk niet eens optimaal op kunnen nemen. Het moet in verhouding zijn met de fosfor. Koeienmelk is gemaakt voor kalveren, niet voor mensen. Wij zijn het enige zoogdier die levenslang borstvoeding drinkt, maar dan wel van een ander dier. In ons 2e levensjaar verliezen we de mogelijkheid om melk optimaal te verteren.
  Ik ben 9 jaar veganist geweest en ik voelde me juist wel beter. Geen migraine meer enzo, dus ik wil dat weer terug. Ik ben er mee opgehouden omdat je in zoveel restaurants hetzelfde kreeg (en ik eet nog al eens buiten de deur). Thuis eet ik dan geen vlees of vis. En leer draag ik ook niet. Kunstleer of andere alternatieven zijn kwalitatief prima naar mijn mening.
 • Aug 26 2011 om 11:01pm
  En nog even een klein kanttekeningetje... Kinderen vind ik niet hypocriet. Dat jij besefte waar vlees vandaan kwam is heel volwassen. Maar ik denk niet dat er veel kinderen zijn die weten van de bio-industrie en de gruwelijke wijze waarop dieren in ons land geslacht worden. (ik denk zelfs dat veel volwassen het niet weten.)
 • Aug 27 2011 om 01:53am
  Hoi Alice,
  In ieder geval leuk dat je op me reageert.En om dan gelijk even te op je laatste 'post' mijn mening te geven;
  Als kind,vond ik het hypcriet van de klasgenoten,dat ze enerzijds de dieren zo liefdevol benaderden,en dan tegelijk even later hun verwanten zaten op te kanen.

  Dit los van de wijze waarop de dieren in de pan gehakt werden.
 • Sep 2 2011 om 07:21pm
  Sibor, ik begrijp wel wat je bedoelt met die kinderen, maar ik vraag me echt af of kinderen het wel beseffen wat ze op hun brood hebben. Volgens mij is ham voor hun ham, een broodbeleg. En niet een stuk uit het lijf van het broertje van het varkentje wat ze net geaaid hebben.
  Aan de ene kant vind ik dat kinderen best mogen leren wat ze eten, en aan de andere kant ben ik er helemaal vóór dat kinderen een zorgeloze jeugd hebben en later pas gaan beseffen wat er gebeurd. Er zal wel een grijze middenweg zijn, maar daar ben ik nog niet uit.
 • Sep 2 2011 om 11:21pm
  Het was mijn reden om indertijd vegetarier te worden.

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 5 (1 beoordelingen)