Sibor: Mijn geloof.

Mijn geloof.

Aug 24 2011 om 12:52am
Mijn geloofsopvoeding was redelijk intensief,om niet te zeggen "streng".En was enerzijds protestans gereformeerd,en anderzijds filosofisch/religieus van karakter.Dat laatste van mijn vaderszijde,en was gebaseerd op wijsheden("waarheden"),van goeroes,psychologen en oude meesters.En omvatte reincarnatie,karma en gedragsleer.
De levenswijze van mijn vader,was anders,wat geloofsbeleving betreft dan dat van mijn moeder.Maar mijn moeder probeerde de beleving zoveel mogelijk samen te laten gaan,voor de beleving van de kinderen.Hoewel dat natuurlijk niet altijd mogelijk was.Zo liet zij ons (mijn broer en ik) de keus,om te kiezen.Maar gaf mij wel een zo Christelijk mogelijke opvoeding mee.
Elke zondag ging ik naar de kerk,en mijn moeder was ook een tijd een zogenaamde "ouderling",dat is iemand die contact onderhoud met een deel van de gemeenteleden ,en zo over het geloof van dat lid praat.En eventueel problemen in het leven van het gemeentelid bespreekt.
In mijn puberjaren heb ik ook op catechesatie gezeten,en altijd naar christelijk georienteerde instanties gegaan.
Ik ben dus bewust moralistisch opgevoed.In een beschaafd Hollands en ook kerkelijk milieu.

Nu geloof ik dat respect voor het leven,en de medemens,essentieele elementen moeten zijn,van het menselijk bewustzijn ,voor een vreedzaam en liefdevol,nuttig bestaan.

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 0 (0 beoordelingen)

Tags

No Tags