WYSIWYG: Online dating als heelmeester

Online dating als heelmeester

Aug 17 2011 om 05:14pm
Niets is ontroerender dan al het medeleven wat je ten deel valt wanneer je relatie op de klippen is gelopen. Vrienden, familie, collega's, ze willen er allemaal voor je zijn om je door de moeilijke tijden heen te helpen.
Helaas is het behalve ontroerend ook uitermate confronterend.
Want wat kunnen ze écht voor je betekenen in een dergelijke situatie waarin je hele wereld onder je vandaan lijkt te zakken, en niets meer is wat het was? Wanneer alles wat je liefhad, mens en dier, plotseling weg is tesamen met de helft van alles waar je waarde aan hechtte.
Wat kunnen zij doen aan de enorme leegte waaraan je ten prooi valt, in je hoofd, hart en huis, en het besef dat je het toch écht helemaal alleen zal moeten verwerken; uithuilen en weer doorgaan. De conclusie is niets...... helemaal niets wat ze daaraan kunnen doen.


Gelukkig bestaan er datingsites!
Niet dat je daar nu direct een nieuwe partner vind om een doorstart mee te maken! Zou ook niet gezond zijn denk ik! Wat je er wél vind, in mijn ervaring, zijn leuke, lieve mensen, die begrijpen wat je doormaakt, en juist omdat het #censored# zijn, lucht je je hart een stuk makkelijker, waardoor de verwerking stapje voor stapje plaats gaat vinden.
En soms spreek je iets af met iemand.... een zogenaamde date, al vind ik dat een beetje zwaar beladen omschrijving. Meestal is het gewoon een leuke ontmoeting met iemand die je nog niet kende, en heeft het iets spannends.
Niet in erotische zin, maar in de zin van het verbreden van je wereld..... lekker ouwehoeren met iemand die je tot dan toe nog nooit hebt gezien!
En wie weet komt daar ooit iets moois uit, maar dat is dan een bonus, geen doel opzich!


Welke?
Welke datingsite je kiest is natuurlijk een persoonlijke keuze. Persoonlijk heb ik het niet zo op de betaalde datingsites, of op die sites voor 'hoger opgeleide' personen..... Wat een onzin zeg! Alsof een hoger en een lager opgeleid persoon het niet met elkaar zouden kunnen vinden.
Nee, dat soort sites krijg ik een heel naar gevoel bij! Intellectuele Apartheid!
Verder heb ik bij de betaalde datingsites nog nooit écht een leuk contact gehad. Ik vind het ook erg dicht in de buurt van oplichting komen, maar goed, dat is gestoeld om mijn ervaringen, en dus geen waarheid.
De sites waar ik het meest plezier heb beleefd, gelachen en gegierd, en een hoop vrienden heb leren kennen, waren totaal gratis!
Daar wil ik er wel een paar van opnoemen: DatingAxa - Dating2000 Stuk voor stuk sites die volledig functioneel zijn, zonder dat je er ook maar een cent voor hoeft te betalen!


Conclusie
Opkrabbelen, uithuilen en doorgaan zul je zelf moeten doen. De steun van familie en vrienden is tot op zekere hoogte onontbeerlijk, maar die '#censored#'..... die rare snuiters in alle maten,vormen en kleuren, kunnen op de meest onverwachte momenten een glimlach of zelfs een bulderende lach bij je losmaken, en een écht maatje worden!Ik zou het dan ook een 'Maatjes' site noemen, eerder dan een datingsite.
Ik ben blij dat ik ze gevonden heb. M'n wereld komt stukje bij beetje terug onder mijn voeten. Welliswaar in een andere vorm, maar verandering is goed, begin ik langzaam te beseffen
En wat het 'm nu precies date....ehhh deed....maakt niet uit!

Reacties

 • Verwijderd lid
  Aug 17 2011 om 09:42pm
  vet mooi kanjer

  x
 • Verwijderd lid
  Aug 18 2011 om 12:58am
  Jij kan de dingen zo goed verwoorden !!

  Als ik nu een petje op had dan deed ik het even voor jou af.

 • Aug 18 2011 om 05:58pm
  *THUMBS UP*
 • Verwijderd lid
  Aug 19 2011 om 01:08am
  Goed geschreven stukje... en bijna ontroerend! ;-)
 • Verwijderd lid
  Aug 19 2011 om 06:02pm
  ook weer goed verwoordt.......
  als je "alleen" bent is dit een stukje van je sociale contacten, maar met dat grote verschil dat wat je hier ontmoet, meestal in hetzelfde schuitje zitten.
  goed gedaan!!!

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 0 (0 beoordelingen)

Tags

No Tags