Arthur43: Huh... hoe Kan dit nou??

Huh... hoe Kan dit nou??

Aug 6 2011 om 12:59am
Iedereen heeft ooit wel eens een situatie waarin er een gebeurtenis plaats vindt waarvan wordt gedacht "He, dat is nu ook toevallig"! Maar wat is toeval nu precies? Om dat beter te kunnen uitleggen moet je jezelf centraal bewust worden van jou leven en de wetenschap dat eigenlijk alles om jou ' heen' draait.

Wanneer je in de woonkamer staat dan heb je de mogelijkheid om bewust invloed uit te oefenen op alles wat je ziet aan materie. Je kunt het licht aan en uitdoen, koffie zetten, de afwas doen en wat zulks meer zij. Ook mensen die fysiek in jou omgeving aanwezig zijn, daarmee heb je invloed door met ze te praten of gewoonweg aan te kijken, en bijvoorbeeld, te glimlachen. Wellicht heeft het zo'n indruk achter gelaten dat deze persoon er ook blij van word en dit ook weer projecteerd op anderen. En zo voorts.

Een enkele actie krijgt een gevolg waaruit weer een nieuwe actie volgt met een bijbehorende reactie en dat gaat zo maar door. Zo leg je onbewust vele acties per dag. Maar ga voor de lol maar eens ' terugrekenen' hoe je bijvoorbeeld ooit aan een baan bent gekomen, of aan je kinderen. Je leert immers niet ' zomaar' iemand kennen. Daar moet ergens een beginpunt zijn geweest waarin je nou net op die plaats bent en op dat moment. En voordat je op die plaats kon zijn, is er uiteraard een andere actie ' gedachten' aan vooraf gegaan wat er toe bracht dat je daar zou zijn, en net op dat tijdstip. De reactie dus. Ga zo maar eens helemaal terugrekenen tot zover je jezelf nog kunt herinneren waar het ooit begonnen moet zijn..

In dat geval kom je meestal niet verder dan je geboorte. Althans bij mij... En hierin kun je hetzelfde weer proberen terug te rekenen van je ouders en waarom jij nu bestaat......

Wanneer je uiteindelijk bent kunnen uitkomen bij het beginpunt... het onstaan van de aarde, ben je er nog steeds niet omdat er ook weer acties en reacties aan vooraf zijn gegaan waarom dat deze bal bestaat en we zijn ontstaan.

Maar waar we nog niet helemaal bewust van zijn, is dat we nog steeds in verbinding staan met het aller, allereerste absolute beginpunt.. en wij hier vandaag de dag nog steeds in verbinding staan met elkaar en alles om ons heen invloed heeft op ons, en wij op deze materie. Echter, er zijn natuurlijk vele acties daarna geweest, met een bepaalde reactie die ook een eigen ' leven' zijn gaan leiden en lijken niet eens meer in verband te staan met elkaar. Maar al deze gevolgjes bij elkaar, die ooit 1 beginpunt hebben gekend, is toch uiteindelijk de realiteit die we kunnen waarnemen. Alle gevolgen dus van alles wat maar een actie kan voortbrengen. Mensen, dieren, de natuur, zon, maan, en nog veel verder dan dit.

Zo leg je ook onbewuste acties. Signalen die je uitzend, of vanaf een andere bron naar jou toe waar je niet altijd bij stil staat. Een heleboel per dag zelfs. Deze krijgen ook allemaal een gevolg. Zolang deze zich nog niet manifesteren in ons waarneembare realiteit en 'verstoren' in ons verwachtingspatroon van uitkomsten, merken we er niets van dat er een vette adder onder het gras zit te broeden. Een (onbewuste) actie of reactie geweest op ' iets' die zich toch verder ontwikkeld. Maar wanneer de daarop volgende acties, en gevolgjes ervan, zich gaan manifesteren en het ineens wel waarneembaar worden voor ons en voor anderen. Het werkt uiteraard ook omgekeerd. Dan zien we ineens wat veranderen in ons patroon. Zo ontstaan ook problemen. Dit even in een negatief context uitgelegd. Het komt ook in snel opeen volgende (dezelfde) manifestaties (wet van Murphy). Ook de goede dingen uiteraard. Veel ' lijntjes' lopen dus dagelijks parallel in ons leven naast elkaar en we zien deze niet allemaal.

Dus wanneer je 100x een kopje koffie inschenkt en dat gaat altijd goed, en ineens bij de 101ste keer gaat het mis en het druipt op de grond, waar ' toevallig' nu de kat komt aanlopen die het vrolijk later in de kattebak achterlaat en begint te stinken... dan denk maar eens terug waar het nu begonnen moet zijn en hoe alles in elkaar verweven is. Ik bedoel je staat er niet bij stil dat je je salaris ontvangt, koffie koopt en een paar dagen later daardoor de kattenbak het huis uit meurt! Moet je de woordjes " koffie koopt" maar eens weglaten, dan wordt het al helemaal hilarisch en al helemaal onlogisch! En dan hebben we het nog maar over een aantal door ons nog te beredeneren cyclus.

Toeval zou eventueel uitgelegd kunnen worden door ons niet bewust zijn of argeloos reageren op positieve, of negatieve, (kleinere en soms onbelangrijke situaties) waardoor elementen die je bereiken of zend (personen b.v. ) zichzelf dusdanig ontwikkelen waardoor deze raakvlakken krijgen en zich gaan manifesteren in jou realiteit. Hier kan een lange tijd overheen gaan. En wij mensen hebben nu eenmaal het brein om, in bepaalde situaties, onbewust, aankomende en nog in ontwikkeling zijnde gevolgjes al te kunnen uitrekenen voordat ze helemaal tot de realiteit behoren. (intuitie)

Moraal... wanneer je iets wilt bereiken, ben je meer bewust van de acties die je legt. Ervaar je regelmatig dezelfde ' soort' problemen op je pad, dan is er toch weer ' iets' wat je steeds hetzelfde doet waardoor het steeds dezelfde uitkomst krijgt. 1 klein handelingetje van jou begint bij een gedachte en kan uitrollen tot een groot geheel en veel elementen bereiken omdat alles met elkaar in verbinding staat en uiteindelijk toch ook weer terugkaatst in jou leven. (Mea Culpa).

Het aantrekken van goede dingen begint bij positieve gedachten en concentreer jezelf desnoods op hetgeen je wilt bereiken. Doe gewoon de dingen die je doet, of moet doen op een dag en doe gericht ook acties in hetgeen je wilt bereiken. Je zult zien dat elementen zich positief, na verloop van tijd, in jou richting gaan draaien en een oplossing van 'iets' op jou pad komt. Maar heb geduld en vertrouwen! Er is ook altijd een natuurlijke weerstand voordat je dat ' iets' gaat bereiken. Maar waar dat nu weer vandaan komt..., dat is een heel ander verhaal! (pfff zou de Efteling nog iemand kunnen gebruiken joh?) Maar goed..daarover misschien een volgende keer..

(Beetje lang geworden.. sorry..
Arthur

Reacties

 • Verwijderd lid
  Aug 6 2011 om 11:41am
  Murphy wordt door niemand meer serieus genomen joh!
  Actie en reactie, dat is alles.
  Een oplossing is afzien van beiden en dat noemen we dan Zen.
  Is lastig vol te houden in het dagelijkse leven van Noord Europa, vooral niet met een kat in huis *YAHOO*

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 5 (1 beoordelingen)

Tags

No Tags