WYSIWYG: Goeroes op 4 voeten

Goeroes op 4 voeten

Jul 29 2011 om 05:31pm

Leren is het belangrijkste aspect van Leven. Als je niet meer leert, sta je geestelijk stil, en stilstand is geen leven, het is amper bestaan!
Leven is per definitie groei. Alles wat leeft groeit. Of dat groeien nu genetisch, fysiek of mentaal is maakt niet uit
Zelfs Micro-organismes zoals bacterien, virussen en schimmels hebben het vermogen om zich aan te passen. Dat kan alléén maar als ze op één of andere manier 'leren'.

Zelf heb ik in mijn eigen leven vaak stilgestaan....niet lerend, dus onlevenend, maar als bij toverslag kwam er dan altijd wel iemand op mijn pad die de rol van mentor op zich nam.
Ik denk niet dat dat toeval is geweest. In het diepst van ons wezen beseffen we maar al te goed wanneer we stilstaan, en dus even stoppen met leven. Ik denk dat we dan onbewust op zoek gaan naar mensen die iets voor ons kunnen betekenen. Sterker nog, ik denk ook dat die mentoren onbewust op zoek zijn naar de Stilstaanders, simpelweg omdat je nóg meer en verder groeit wanneer je andere mensen helpt.
Er zijn vele mensen die ik dankbaar ben daarvoor!

Ik kan ze niet allemaal gaan noemen hier, daarvoor zijn er teveel, maar ik weet zeker dat wanneer ze dit lezen, ze feilloos weten om wie het gaat!
Sommige hebben me ontzettend veel geleerd, anderen hebben me juist nét dat kleine duwtje in de rug gegeven wanneer ik dat nodig had. Wat ze allemaal gemeen hadden was een onwankelbaar vertrouwen in mij, op momenten dat ik het vertrouwen in mezelf kwijt was. Wat ik verder ook schrijf in dit stukje, het doet niets af aan hun bijdrage! Zonder hen had ik waarschijnlijk nooit leren en durven te vertrouwen op de beste leermeesters die er zijn......


Mijn allerbeste leermeesters, praten nooit. Redeneren doen ze ook al niet. Ze leven van moment naar moment, zonder zich ook maar te bekommeren om het verleden of de toekomst. Die concepten hebben ze geeneens besef van.... toekomst is voor hun een abstract begrip, net als verleden..... in het échte leven bestaat dat niet.
In het échte leven zul je het moeten doen met het hier en nu, want dat is waar een wezen zich ALTIJD bevind....mens, dier of plant. Tien seconden ongeveer bestrijkt hun besef van nu, en alleen dát nú bestaat voor ze.
Ook de lijst van die leermeesters is te lang, maar ik wil er toch een paar noemen. Vaak hebben ze namen als Bo, Diesel, Hummer, Boris, Cesar, Renzo, Kayla, Djenga. Achternamen doen ze niet aan, dat is aan hen niet besteed.

Zij zijn de laatste tijd mijn goeroe's geweest! Ze trappen nooit in leugens of toneelspel, en ze houden je een emotionele spiegel voor waar je soms van schrikt! Ze hebben geen boodschap aan verborgen agenda's, altruisme of goede bedoelingen. Ze reageren simpelweg instinctief op mijn gemoedstoestand van het moment. Wanneer je daarvoor open staat, kan zo'n Goeroe op 4 voeten je heel veel over jezelf leren, vooral over je emotie van het moment, en het effect daarvan op alle wezens die je omringen.

Ze zijn eerlijk, open en reactionair, kennen geen vooroordelen, taboe's of heilige huisjes. Het enige wat ze nodig hebben, is iemand die ze begrijpt! Iemand die hun taal kan lezen en spreken. Iemand die ze precies kan geven wat ze nodig hebben om zich veilig en prettig te laten voelen. Over het feit dat ze, zoals ieder wezen opportunistisch zijn, maken ze geen geheim, iets wat de meeste mensen wel doen.
Als riemen en halsbanden niet zouden bestaan, zouden duizenden honden alleen al hier in Nederland doen wat in hun natuur ligt! Op zoek gaan naar een betere roedel, of misschien zelfs een eigen roedel gaan leiden.

Je man, vrouw, vriend, vriendin, collega.....ze hebben allemaal de optie om te vluchten uit een situatie waarin ze zich onveilig of onprettig voelen, en een nieuw begin te maken. Onze viervoeters is dit niet gegund, tenzij ze gedumpt worden in een asiel, bestempeld als onhandelbaar, alleen omdat de eigenaar niet de moeite nam om zich te verdiepen in het 'wezen' van een hond, en uit ging van dat fabeltje van onvoorwaardelijke liefde en trouw.

Honden weten niet eens wat liefde is! Dat is een menselijke emotie die we maar wat graag projecteren op andere wezens. Ze kennen wel affectie, maar die is geenzins onvoorwaardelijk, net zo min als jouw affectie dat is! ALs ik een riem bij jou om je nek doet, en er voortdurend aan loop te trekken wanneer je iets doet wat IK niet leuk vind, maar wat wel je instinct is. Als ik je iets wil leren en je begrijpt niet wat ik bedoel, en daarvoor straf ik je, hoe lang zou jou affectie duren denk je?


En ik weet zéker dat er mensen zijn die dit lezen en denken....LULKOEK! Ik heb gewoon een #censored# hond waar je niets mee kunt!
Als dat werkelijk zo is, heb je óf zo goedkoop mogelijk een pup gekocht, vol genetische fouten waar ook dat beestje niets aan kan doen, óf je weigert jezelf onder de loep te nemen.

Het is niet voor niets dat Mensen en Honden al duizenden jaren bondgenoten zijn. Hun instincten en sociale (rang)orde lijken heel erg op die van ons.
Alleen worden zij niet gehinderd door intellect...... sterker nog, veel mensen doen deze honden tekort door dat menselijke intellect wel van ze te verwachten..... het Lassie complex....

Een hond is geen mens, in geen enkel opzicht.....gewoon een hond......Zelfs de kleinste schoothondjes zijn genetisch nog voor meer dan 90% wolf! Laat hem of haar dat lekker zijn! Van jouw als baas wordt in 9 van de 10 gevallen alleen maar verwacht dat je duidelijke grenzen en regels stelt, en die ook consequent handhaaf. Dat maakt dat het beest zich veilig en happy voelt!

Wanneer je dat proces plaats ziet vinden, leer je over jezelf, want ook in jou zitten diezelfde behoeftes...
Ik draag de goeroes op 4 voeten in elk geval op handen, ze zijn mijn team! Maar er bestaat nooit een misverstand over wie de regels bepaalt......Dat is geen machtswellust van mijn kant, maar de enige manier om mijn goeroes terug te betalen voor alles wat ze mij gegeven en geleerd hebben.
Ik ben hun rots in de branding, een vast en betrouwbaar gegeven in hun leven.....

Nu nog leren hoe ik dat bij mensen voor elkaar krijg

Reacties

 • Verwijderd lid
  Jul 29 2011 om 08:22pm
  De dank van mijn Buddy en Daxter is groot, ook zij zijn 4 voeters van het goeroe-niveau, ze geven geen poot of lik als dank, daar hun baasje ze niet als circusattractie beschouwt.
 • Verwijderd lid
  Jul 31 2011 om 09:18am
  Kan deze boodschap volledig onderschrijven, met dien verstande dat ik de hond(en) vervang door kat(ten).
 • Jul 31 2011 om 06:28pm
  hahahaha, eerst een heel stuk gelezen pas bij de namen kreeg ik het door :-P.
 • Jul 31 2011 om 06:29pm
  slimpie ben ik hoor

Reactie toevoegen

Gasten kunnen geen gebruik maken van Geef blog reacties. Log jezelf in alsjeblieft.

Beoordeel

Jouw beoordeling: 0
Totaal: 5 (2 beoordelingen)

Tags

No Tags